Benvolguts i benvolgudes famílies, mestres, nens i nenes!
En properes setmanes comença el període d’avaluacions…
Com bé sabeu, aquestes permeten als alumnes i als mestres, identificar l’evolució del procés d’aprenentatge i trobar estratègies per superar-les.
Igualment, ARCASA ha implementat un pla de qualitat i millora continua que es compon de compromisos de servei que posem en pràctica diàriament en les diferents escoles que formen part de la nostra xarxa.
Compromisos i accions que vetllen per la qualitat, la transparència, la comunicació i l’avaluació del servei… En definitiva, compromisos que volen donar garantia del nostre bon fer, confiança, seguretat i rigor davant la nostra tasca al capdavant de l’Espai Migdia.
COM HAN DE SER ELS SOPARS DELS PETITS DE LA CASA?
El sopar és l’àpat a partir del qual s’acaba de complementar l’alimentació diària dels infants, i així aconseguim cobrir les necessitats energètiques i nutricionals.
Per tal de proporcionar una alimentació variada i equilibrada al llarg de la setmana, és important complementar els aliments que formaran part del sopar, amb els aliments que han dinat.
En el sopar han de ser presents els mateixos grups basics d’aliments que en el dinar:
– Hortalisses
– Farinacis integrals (pasta, pa, arròs…), llegums o tubercles (patates, moniato…)
– Aliments proteics (llegums, peix, ous o carn)
– Fruita fresca
– Pa integral i aigua
– Oli d’oliva verge per cuinar i amanir
Per tal que els sopars complementin adequadament els dinars es aconsellable planificar-los amb antelació, a partir de la programació setmanal o mensual de dinars. D’aquesta manera, s’evita la improvisació, que pot desembocar en la repetició de determinats aliments per a l’àpat del vespre o en l’abús de plats precuinats. A més a més, planificar els menús ajuda a fer una compra més conscient dels aliments que es necessiten realment, la qual cosa facilita estalviar i no malbaratar els aliments que no s’han pogut cuinar abans no s’hagin malmès.
*Miriam Ubach, Responsable Dietètica-Nutrició de Serveis Educatius i Socials ARCASA
Descarrega la proposta de sopars!
EVITAR LES ETIQUETES
Aquestes són perilloses perquè els poden marcar per a tota la vida, i que els siguin contraproduents en la seva salut emocional. Explicar-li a un fill o filla que és “tímid” o un “campió”, per buscar una etiqueta més o menys negativa i una més o menys positiva, els pot pesar més que ajudar.
La frase educaria més si: Avui el meu filla o fill està una mica tímid. Per això hem d’utilitzar AVUI o AQUESTA tarda o dia o en AQUESTS moments.
*Clara Darder, Terapeuta Familiar (col·laboradora d’Arcasa)
ENTREVISTA ESCOLA LLAGUT
Aquest mes hem entrevistat la vicepresidenta de l’escola Llagut per conèixer amb més detall com es plantegen l’ESPAI MIGDIA a la seva escola.
Consulta l’entrevista a l’Escola Llagut
PRESENTACIÓ EQUIP ARCASA
Durant el curs escolar 2021-22 us presentarem les persones que formen l’equip d’Arcasa.
Aquest mes us presentem la Regina Merino, des de fa 27 anys és la cuinera de l’Escola Octavio Paz.