Xerrada online sobre alimentació saludable en l’etapa escolar, AMPA juntament amb ARCASA.

Benvolgudes famílies,
El passat dijous 18 de Març de 2021, es va dur a terme la xerrada online sobre alimentació saludable en l’etapa escolar, organitzada per l’AMPA juntament amb ARCASA.

 

La Míriam Ubach, dietista i nutricionista d’Arcasa, ens va explicar els punts principals de l’alimentació saludable, estratègies per promocionar la salut, quins criteris es segueixen per elaborar els menús de l’escola, propostes per esmorzars, dinars i sopars… entre altres coses!

 

Tot seguit us compartim el powerpoint i el vídeo de la xerrada per si ho voleu mirar.

 

També us deixem el Newsletter del mes de Març on ens donen consells alimentaris i ens faciliten una proposta molt interessant de sopars.

 


Benvolguts i benvolgudes famílies, mestres, nens i nenes! 

En properes setmanes comença el període d’avaluacions…
Com bé sabeu, aquestes permeten als alumnes i als mestres, identificar l’evolució del procés d’aprenentatge i trobar estratègies per superar-les.

Igualment, ARCASA ha implementat un pla de qualitat i millora continua que es compon de compromisos de servei que posem en pràctica diàriament en les diferents escoles que formen part de la nostra xarxa.

Compromisos i accions que vetllen per la qualitat, la transparència, la comunicació i l’avaluació del servei… En definitiva, compromisos que volen donar garantia del nostre bon fer, confiança, seguretat i rigor davant la nostra tasca al capdavant de l’Espai Migdia.

COM HAN DE SER ELS SOPARS DELS PETITS DE LA CASA?

El sopar és l’àpat a partir del qual s’acaba de complementar l’alimentació diària dels infants, i així aconseguim cobrir les necessitats energètiques i nutricionals.

Per tal de proporcionar una alimentació variada i equilibrada al llarg de la setmana, és important complementar els aliments que formaran part del sopar, amb els aliments que han dinat.

En el sopar han de ser presents els mateixos grups basics d’aliments que en el dinar:
–    Hortalisses
–    Farinacis integrals (pasta, pa, arròs…), llegums o tubercles (patates, moniato…)
–    Aliments proteics (llegums, peix, ous o carn)
–    Fruita fresca
–    Pa integral i aigua
–    Oli d’oliva verge per cuinar i amanir

Per tal que els sopars complementin adequadament els dinars es aconsellable planificar-los amb antelació, a partir de la programació setmanal o mensual de dinars. D’aquesta manera, s’evita la improvisació, que pot desembocar en la repetició de determinats aliments per a l’àpat del vespre o en l’abús de plats precuinats. A més a més, planificar els menús ajuda a fer una compra més conscient dels aliments que es necessiten realment, la qual cosa facilita estalviar i no malbaratar els aliments que no s’han pogut cuinar abans no s’hagin malmès.

*Miriam Ubach, Responsable Dietètica-Nutrició de Serveis Educatius i Socials ARCASA

Descarrega la proposta de sopars!

EVITAR LES ETIQUETES

Aquestes són perilloses perquè els poden marcar per a tota la vida, i que els siguin contraproduents en la seva salut emocional. Explicar-li a un fill o filla que és “tímid” o un “campió”, per buscar una etiqueta més o menys negativa i una més o menys positiva, els pot pesar més que ajudar.

La frase educaria més si: Avui el meu filla o fill està una mica tímid. Per això hem d’utilitzar AVUI o AQUESTA tarda o dia o en AQUESTS moments.

*Clara Darder, Terapeuta Familiar (col·laboradora d’Arcasa)

Consulta més informació

ENTREVISTA ESCOLA LLAGUT

Aquest mes hem entrevistat la vicepresidenta de l’escola Llagut per conèixer amb més detall com es plantegen l’ESPAI MIGDIA a la seva escola.

Consulta l’entrevista a l’Escola Llagut

PRESENTACIÓ EQUIP ARCASA

Durant el curs escolar 2021-22 us presentarem les persones que formen l’equip d’Arcasa.

Aquest mes us presentem la Regina Merino, des de fa 27 anys és la cuinera de l’Escola Octavio Paz.

Coneix amb detall la Regina Merino!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.